Täna hommikul tegin ühe Napoleoni koogi. Ja seda sõbranna soovil. Alustasin koogi tegemist jube eile, aga kuna õhtu venis pikale jõudsin valmis teha keedukreemi ja taigna.
Hommikul küpsetasin põhjad ja panin koogi kokku. Ja muidugi keedukreemist tuli puudu, seda tuli ka veel juurde teha.
Koogi tegin ümmarguse vormi sisse, mulle nii meeldib rohkem, koogi välimus tuli ilusam, kui kandiline kook.
Taigen:
- 1 kg jahu
- 1 muna
- 200 g võid
- 1 tl soola
- 1 tl äädika-vee segu ( kuna mul külmikus on see alati olemas, siis valasin sealt )
- 200 g hapukoort
Või panin u 1 min mikrokasse, et pehmeks läheks ja segasin jahuga, hiljem sool, muna, hapukoor ja äädika-vee segu. Kõige parem on kätega ühtlaseks sõtkuda. Veeretasin ilusa pallikese ja panin toidukilega terveks ööks külmikusse. Tavaliselt olen u 4h hoidnud külmas. Aga eile õhtul ei saanud enam kolistama hakata. Ja jätsin küpsetamise hommikuks. Sellest kogusest sain 8 koogipõhja.
Keedukreem:
- 1,5 l piima
- 1-2 klaasi suhkurt
- vanilje essentsi
- 4 muna
- 4- spl jahu
- 50 g võid
Piim suhkruga potti ja keema, segada tuleb pidevalt, muidu jääb potipõhjale. Kui keema läks tõstsin eemale, segasin eelnevalt munad ja jahu omavahel ära. Ja tasapisi lisasin piimale ja ikka korralikult segades, et tükki ei läheks, lõpus lisasin vaniljet ja võid. Jätsin jahtuma.
Kook on praegu u 1 h külmas (kella 10-st) olnud ja hoian u kella 13-ni ja siis võib vabalt juba sööma hakata.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar