kolmapäev, 8. märts 2017

Pavlova koogikesed.

Tundub lihtne, et mis seal ikka keerulist. Vahustad munavalged ära ja kogu moos.
Tegelikult on see protsess küllaltki täpiteadus.
Sul peab selleks täiesti puhas kauss olema,mitte ühtegi veepiiska ka ei tohi olla. Olen ka lugenud teiste blogijate postitusi, kus nad kasutavad toasoojasid mune. Aga see on müüt, olen alati otse külmikust võtnud ja 3-minutiga on munad vahul.

Aga esimene kord läks aia taha ja ikka korralikult.
Asi oli selles, et mul ei olnud miksrit kodus ( nüüd on ). Mõtlesin, et vahet ju ple millega vahustan. Tugevad naised vahustvad ka käsitsi. Niii, proovisin nui-miksrida. OMG... hulluks võib minna, ei lähe vahule. u 20 min juba üritan. Ise juba päris pettunud, et oli vaja hakata katsetama. Nui-mikser oli juba nii kuum, et käes oli võimatu hoida. Mees astus uksest sisse ja ütlesin, et ole hea ja mine osta mikser mulle. Küsis ka, et milline olema peab. Vastasin, et vahet väga pole. Too midagi! 😏😅

Noo jaa, hops miksriga otse külmast võetud muna olid kohe vahul ja sain ilusa valge vahu, kui kausi tagurpidi keerasin, siis vaht oli kausi küljes kinni.

Vaja läks: 6.tk

  • 3 muna
  • 1 tl soola
  • 100 g suhkurt ( mida peenema teraline seda parem, või pigem tuhksuhkurt ).
  • 1 tl tärklist
  • näpu otsaga sidrunihapet.
Retseptis on ka valge-veini äädikas, aga mul seda ei olnud, selle asemel panin sidrunihapet.
  1. Vahusta munavalged. (samm haaval kiirenda vahustamise kiirust)
  2. Lisa soola-vahusta veel.
  3. Järgmiseks lisa suhkurt, mitte kõik korraga, vahusta ja lisa veel. ( 50/50 )
  4. Tärklis-vahusta veel
  5. Nüüd vahusta kuni on ilus suur läikiv vaht/tugev.
  6. Tõsta ahjuplaadile/jäta ruumi neile, kuna paisuvad ka.
  7. Tee neile sisse pesad. Vaht on küllaltki tugev, kasuta 2 lusikat.
  8. Kuumuta ahi 150 C
  9. Pane plaat keskmisele siinile ja alanda kuumust 110 C-ni.
  10. Küpseta u 45 min / ahju ust avada ei tohi.
  11. Tasapidi alanda kuumust ( muidu saad korralikud plönnid )
  12. Kui ahju välja lülitada võib hoida u 10-15 min neid ja siis jäta ahju uks praokile.
  13. Pm peavad beseed ära jahtuma, muidu ei saa neid küpsetuspaberi küljest maha.

Kreem:
  • 1 pk vahukoort
  • 1 pk vaarika kohupiima pastat
  • suhkurt
Kaunistusks:

  • Mustikaid/vaarikaid/maasikaid.
Kreem valmista alles siis kui beseed on jahtunud. Kreemi alla panin vaarikaid, siis kreemi ja uuesti marju.

1 kommentaar:

  1. Casino Slots | MapYRO
    Search and find the best casinos near you, from penny slots 강원도 출장안마 to $50 slot machines. 777 Casinos, 1,700 Hotel & Casino 777 Casinos, 777 Casino Slots, 인천광역 출장안마 777 진주 출장샵 Casino 익산 출장샵 Poker, 김포 출장마사지 777 Casino Vegas

    VastaKustuta