Taigen:
- 1,5 l sooja piima
- 50 g pärmi
- 3 spl suhkurt
- 200 g toa-sooja võid
- 2 muna
- 1 kg jahu
- 1 tl kardemoni
Lisasin soojale piimale suhkru ja pärmi, pool jahust (tainas peaks jääma umbes hapukoore paksune). Kloppisin segamini ja lasin soojas kohas rätikuga kaetult kerkida, kuni taina pinnale tekisid väikesed mullikesed. Pm 20 minutiga kerkis üle kausi ääre. 💪😅
Segasin kerkinud tainale juurde soola, kardemoni, jahtunud sulavõi, lahtiklopitud munad ja ülejäänud jahu.
Kui tainas oli kerkinud, siis vormisin kuklid. Üritasin ühe-suurused teha,mõni tuli suurem, aga ei ole hullu.
Määrisin esimest korda kuklid ennem ahju panemist pealt piimaga ja ahjust võttes määrisin uuesti piimaga ja jätsin rätiku alla jahtuma. ( Enamasti kasutatakse muna, et küpsetisi määrida, aga proovisin seekord piimaga. Kuklid on siiani pehmed ning mõnusalt õhulised.
Küpsetasin u 8 min / 200 C juures.
Kokku tuli 38 kuklipallikest.
Esimesed tegin tavalise vahukoorega, teine ports vahukoort tegin vaarika siirupiga, tuli roosakas vahukoor.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar