teisipäev, 28. veebruar 2017

Hernesupp suitsuribiga.

Mis vastlad need ilma hernesupi või vastlakuklita oleksid? - Tavalised! 😉

Niisiis, plaan ise suppi keetma hakata oli juba mitu päeva.
Eelmisel päeval sai uuritud kuidas keegi suppi keedab, sain ideid ja näpu näiteid.
Täna keetsin suppi, siis eelmisel õhtul oli vaja herned ja kruup likku panna vette. 

Supi keetmiseks läks vaja:

  • Kollaseid herneid ( pool pakki ) poolikud herned! - Keevad kiiremini.
  • Kruupi ( u veerand pakki )
  • 1 suur sibul
  • 2 suuremat porgandit
  • 3 küüslaugu küünt
  • 4-5 loorberi-lehte
  • 1 tl sinepit
  • sool/pipar
  • värsket peterselli
  • suitsuribi ( u 0,5 kg kindel ei ole ) oli 4 suurt tükki.

Vesi koos ribidega keema, u 45 min oli podisenud vaiksel tulel, valasin herned/kruubid juurde.
Vahepeal tuleb keetmise ajal vahtu ära koorida. Palju ei tekkinud. - Korjasin ribid välja, et liha kontidelt eemaldada. Väga kergelt tuli maha, ei läinud kaua aega, noaga tükeldasin väiksemaks liha. Siis panin tagasi potti keema.
Järgmiseks läks tükeldatud porgandid, sibul, küüslauk, loorberi lehed.
Umbes 1,5 h keenud lisasin soola, pipart ja sinepit.

Kokku läks keetmine u 2 h. 
Alustasin kohe hommikul kell 9 ja kella 11-ks oli valmis.
Tänan oma pisipoega, kes lasi mul kokata. Samal ajal kui supp podises, sain valmis tehtud ka kuklite taigna!

Ma vist olen kunagi proovinud hernesuppi teha, kindel ei ole. Järelikult ei tulnud hästi välja. 
Tänase supiga olen väga-väga rahul. Tegin nii suure poti täie, et seda võiks nädal aega süüa.
5 l suppi 😆😋👀

Seistes supp paksenes korralikult. Tõstsin mõne kulbi täie suppi väiksemasse potti ja panin vett juurde ning lasin uuesti keema. Pm on mul suuremas potis korralik tõmmis, mida lahjendada. Muidu oleks tegemist herne-pudruga 😆😆😆😆






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar