laupäev, 4. veebruar 2017

Tervislikum toorjuustu kook

Viimastel nädalatel sai palju küpsetatud. Hetkel olen keskendunud tervislikule eluviisile. 
Eile õhtul ketrasin peas mõtteid, et kuidas üks "normaalne" kook teha, kus ei oleks suhkurt.
Vaatasin puuvilja vaagnasse, seal oli palju mandariine.. hapud mandariinid, mida keegi naqnii süüa ei taha.

Vaatasin mis mul kapis on. Leidsin sealt ühtteist.
Põhjaks valisin müsli, mida oli päris palju ja keegi väga süüa ei armasta. Eelmistest kookidest oli alles jäänud Digestive küpsiseid 6.tk, 
Purustasin küpsised ja segasin müsliga kokku, sinna juurde ka sulatatud või.
Kreemi jaoks lõikusin mandariine ja pigistasin neist mahlad välja. Sain hea koguse mandariini mahla
Kasutasin u 8 tk neid.
Juurde lisasin:

  • 4 muna
  • 400 g toorjuustu
  • 1 kl keefiri
  • 1 tl vaniljesuhkurt
  • 4 tl mett (kuhjaga)
  • väike pk kookoshelbeid
Klopsisin ilusti vahule, tuli küllalti vedel segu. 
Müslipõhja küpsetasin 150 C juures, u 15 min ja valasin segu peale.
Ahjus oli u 1 h/ 150 C. Lasin 2 h jahtuda ja läks külmikusse.
Hommikul lõikasin lahti :)

Nooo.. ma olin 99% veendunud, et see kook läks aia taha. 
Endalegi uskumatu, aga kook on hea.. ja maitseb hästi, tunda on kaerahelbe maitset ja kreem on mõnusalt magus, ehk tänu meele. 
Koogi välimus kiita pole, aga maitse on hea!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar