laupäev, 21. jaanuar 2017

Lasanje hakklihaga.

Esimene lasanje!

Lasanje sai Kennethi suurel soovil tehtud.Väga pikalt lükkasin seda edasi, tundus keeruline. Ja mõte sellest, et seal on meeletult palju hakkliha tekitas külmavärinaid. Mõeldud-tehtud, sai ära tehtud!
Käisin ostsin selle jaoks spets ahjuvormi.

Tundus jällegi keeruline kui lugesin erinevaid retsepte.
 Vaja läks: 

  • 250 g lasanjeplaate
Kõige pealt oli vaja teha hakkiliha taoline kaste.

  • 400 g hakkliha
  • 2 sibulat
  • 1 suur riivitud porgand
  • 400 g purustatud tomateid (ostsin purgis) ise ei hakanud vaeva nägema
  • 1 kl vett
  • ketsupit (panin tunde järgi)
  • peterselli (tükeldasin peeneks)
  • sool ja pipar
  • hakkliha maitseaine ja liha üld.
Kaste valmis. Hakkasin juustumöksi keetma 😀 Pole kunagi seda varem teinud, tundus huvitav.

  • 50 g võid
  • 60 g jahu
  • 1 l piima
  • 100 g riivitud juustu
  • soola ja pipart
  • kuivatatud peterselli (santa maria)
Vormi sai laotud kihte, alla juustukaste, sinna peale lasanjeplaadid, hakkliha kaste, juustukaste jne.
Kuhjasin korralikult täis ahjuvormi, ise mõtlesin, et valesti tegin, liiga palju pole ka hea. Küpsemise ajal tilkus natuke üle vormi, õnneks mitte väga hullult. Kes seda ahju seest pärast nühkida viitsib ✌😁😀 Marielle muidugi eriti tark, et mida mul ikka teha on pärast, saangi ahju pesta 😒😑

Igatahes ahjus 225 C / 30-40 min. Siis ahjust välja, 30 min seisis ja sai serveeritud! Nagu mul kombeks ikka rohelist peale, annab ilusa välimuse!
Kõrvale tegin sibula-kurgi salati hapukoorega.

Esimese korra kohta sain hea lõpp-tulemuse! Tasub teha uusi asju, see annab tahmist juurde uusi asju proovida!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar