pühapäev, 29. jaanuar 2017

Lõhe.

Kui mitu tundi kulutab pereema keskmiselt sellepeale, et mida õhtuks süüa teha? Ja...mida kõik ka sööksid? - Nii..just see viimane 😅😄😃 Kui kord sai mainitud, et eri-sööke enam ei tee, siis täna sõin ma kõige pealt oma sõnu. Tegin ikka. Põhjuseks: Marielle ei söö kala, vb aastas korra proovib. 

Mariellele kartul, vorstikaste ja värske salat.

Mõtteid oli väga palju, ideid tuli ka igalt poolt. Leidsin ühe huvitava retsepti nami-nami kodulehelt. Kartuli-lõhe vorm päikesekuivatatud tomatitega. - Teen järgmine kord seda, Maaris soovis tavalist lõhet. Ju siis arvas, et pole hea. 

Aga siis jutt ahjus küpsetatud lõhest.


  • 1 kg lõhe fileed ( koguse valib igaüks ise )
  • 2 sibulat
  • 3 küüslaugu küünt
  • maitseaineid: sool,pipar,ürdid,till jne ( mida iganes hing ihkab )
  • juustuviilud ( riivjuust oleks parem )
  • majoneesi
  • toiduõli
Õde soovitas: Et fooliumis tuleb mahlasem! - Tuli küll 👍👍👍
Ahjuvormi katsin fooliumiga, kala lõikasin kaheks, et ilusti ära mahuks. Peale sool ja teised maitseained. Järgmiseks kuubikuteks tükeldatud sibulad ja küüslaugud.
Peale juustuviilud, tegin juustviilud ribadeks, Riivjuust oleks mugavam olnud. Juustu peale majonees, terve kala matsin majoneesi alla ära. Ning katsin fooliumiga ja läks kala ahju esialgu 30 min / 150 C. Pärast võtsin fooliumi pealt ära ja lasin pealt pruuniks küpseda. Ahju panin 200 C ja kui kaua kala ahjus oli, ei mäletagi :D arvan, et 10 min. 

Kala tuli väga maitsev, mahlane ja välimuselt ka ilus. 😍
Juurde tegin hiinakapsa salati, sinna panin tomateid, kurgi, paprika, hiinakapsast, spinati lehti, tilli- Maitseks soola,pipart ja toiduõli 1 spl täis.




1 kommentaar: