kolmapäev, 25. jaanuar 2017

Sealiha ribid

Abikaasa soovil ahjus küpsetatud ribid.

Plaani tegime eelmise päeva õhtul, arutasime kuidas teha jne. Tema sai olulise ülessande-Käia turul ja tuua ribid. Mõeldud-tehtud! Tõigi! - Tavaliselt tal lähevad eelmisel päeval räägitud asjad meelest. 
Järelikult soovib ta neid väga õhtuks! - Saab!

Plaan järgmine: 
Tegin marinaadi ja jätsin 3-4 h seisma. 

Marinaadi tegin:

  • 2 suuremat sibulat
  • 5 küüslaugu küünt
  • paprikat (kollane,punane,oranz-viilutasin ära)
  • maitseaineid (liha üld, tsitruse grill, ürdisegu, sool, pipar)
  • äädikas / palsamiäädikas
  • suhkur
  • vett
  • ketsup 
  • magus chilli kaste
  • toiduõli
Segasin kokku ja valasin lihale peale! Ma ei teinud retsepti järgi, vaid tunde järgi. 

Möödus 2 h ja valmis ta saigi.
Küpses 160 C , iga 30 minuti tagant kastsin ribisid marinaadiga ja pöörasin ümber. Viimased 30 minutit panin ahju 200 C. 
Samal ajal küpses ahjus kartul koos porgandiga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar