pühapäev, 22. jaanuar 2017

Rabarberi-õuna kohupiima kook!

Pühapäeva õhtune küpsetamine.

Kui Klevin tudus, Maaris koos Kenneth´ga olid spaas ning Mariellel oli külas sõbranna, tekkis tahtmine midagi magusat kokku keerata.
Vaatasin mis kapis oli ja panin ahju sooja.
Ma ei ole ammu purukooki teinud, kunagi ema küpsetas tihti meile seda kooki. Tema tegi seda moosiga. Mul oli ka plaan esialgu moosiga teha, sügavkülmast leidsin suvel tükeldatud rabarbereid. Niisiis rabarberid läksid loosi seekord.

Vaja läks taigna tegemiseks:

  • 100 g toasooja võid
  • 1dl suhkurt
  • 1 muna
  • 6 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Segasin suhkru võiga, lisasin muna ja jahu koos küpsetuspulbriga. Segasin kõik ühtlaseks ja panin külmkappi seisma. Samal ajal kui taigen külmas, tegin katte koogile.

Kate:

  • 3 muna
  • 1 dl suhkur
  • 200 g kohupiima
  • 100 g hapukoort
  • vanilliekstrakti
  • kaneeli

Koogi tegin ümmargusse koogivormi, küpsetuspaberit ei kasutanud, määrisin vormi võiga kokku.
Taigen vormis, laotasin rabarberid ühtlaselt (ennem sulatasin suhkruga rabarberid ära ja kurnasid vedeliku ära). 5 minutiks ahju, valasin katte ja lõikusid õuna-viilud peale, viimaseks taignapuru.
Kook läks ahju 200 C / 30 min.
Enne lahti lõikamist lasin jahtuda! Peale tuhksuhkurt!
Kook tuli hea, kõigile maitses!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar