Sealt sain inspiratsiooni.
Vaja läheb:
- 5 dl piima
- 50 g pärmi
- 1,5 dl suhkurt
- 1 tl soola
- 1 muna
- 1 kg jahu
- 150 g võid
See on kõige parem pärmitaigen üldsee, saiakesed on järgmisel päeval ka pehmed. Olen teinud teisi variante ka, aga siis on saiad/pirukad kuivanud kivikõvaks.
Keedukreem ehk täidis:
- 5 dl piima
- 6 sl jahu
- 6 sl suhkurt
- 4 munakollast
- 2 tl vanillisuhkurt
- 4 sl võid
Nende saiakeste vorpimine võtab aega, korralik näputöö.
Ahju kuumutasin 200 C ja küpsetasin iga plaaditäit u 10 min, vajadusel rohkem.
Ahjust välja võttes, pintseldasin munavalgega üle ja puistasin tuhksuhkruga.
Vot!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar