reede, 20. jaanuar 2017

Moskva saiakesed!

Tv 3 peal on saade, kus Eesti pagarid igal nädalal midagi küpsetavad.
Sealt sain inspiratsiooni.

Vaja läheb:

  • 5 dl piima
  • 50 g pärmi
  • 1,5 dl suhkurt
  • 1 tl soola
  • 1 muna
  • 1 kg jahu
  • 150 g võid
Taina valmistamiseks kuumuta piim käesoojaks. Lisa murendatud pärm, suhkur ja sool. Sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa muna, jahu ja toasoe või. Sõtku ühtlaseks tainaks. Lase rätikuga kaetult soojas kohas kahekordseks kerkida.

See on kõige parem pärmitaigen üldsee, saiakesed on järgmisel päeval ka pehmed. Olen teinud teisi variante ka, aga siis on saiad/pirukad kuivanud kivikõvaks.

Keedukreem ehk täidis:

  • 5 dl piima
  • 6 sl jahu
  • 6 sl suhkurt
  • 4 munakollast
  • 2 tl vanillisuhkurt
  • 4 sl võid
See kreem sarnane Napoleoni koogi kreemiga.
Nende saiakeste vorpimine võtab aega, korralik näputöö.
Ahju kuumutasin 200 C ja küpsetasin iga plaaditäit u 10 min, vajadusel rohkem.
Ahjust välja võttes, pintseldasin munavalgega üle ja puistasin tuhksuhkruga.


Vot!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar