laupäev, 28. jaanuar 2017

Napoleoni kook vol 2.

Aegumatu lemmik!

Seekord siis ümmargune!
Katsetasin teistsugust taigna retsepti.

Vaja läks:

Taigen


  • 600 g nisujahu
  • 1 muna
  • 250 g võid
  • 1 tl äädikat / 30%
  • 1 tl soola
  • 2,5 dl vett
Kreem

  • 1,5 l piima
  • 300 g suhkurt ( mina panin sellest kogusest pool )
  • 8 muna
  • 100 g nisujahu
  • 2 tl vanillisuhkurt
Kõige lihtsam on kätega taigent sõtkuda.. Noh mina teen sedasi 😅 Nii jahu ja või omavahel ära sõtkuda. Võtsin klaasiga vett, kuhu panin äädika ja valasin jahule juurde. See järel muna ka. Sõtkusin ühtlaseks ja keerutasin pallikese ning panin külmikusse 4-ks tunniks seisma.
Vahepeal tegin kreemi valmis:
Piim potti koos suhkruga, lasin keema ja võtsin pliidilt ära. Aga pm segasin terve aeg kuni keemiseni, sest piimal on kombeks põhja kõrbeda.
Teises kausis klopsisin munad, suhkrud ja jahu, kloppisin nii korralikult kui võimalik. Ja valasin piimale juurde, samal ajal segades, kuumutasin ja segasin kuni kreem paksenes. Ning valmis ta oligi.
Et kiiremini kreem jahtuks panin rõdule.
Koogi sain külmikusse panna u 18:00 aeg õhtul, praegu on kell 22:00 . Idee poolest võiks vormist koogi välja võtta, aga hoian hommikuni.


Köögi võtsin vormist välja uuel päeval, hommiku 9-aeg. Olin nii happy et kook ikka koos püsis :) Keksisin nagu 5 a plikatirts. 
Ilus, kõrge kook.. :) Seekord mitte nii magus, kui tavaliselt.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar