Kuidas valmis minu "Esimene" toorjuustu kook!
Kui kooki või torti oli vaja, sai see tellitud tuttavalt kondiitrilt. Hea,lihtne ja mugav. Ei pea ise mässama, tellid-maksad ja sööd 😉
Olgu, kuna olen enamust ajast kodus oma paari kuuse beebiga,olen hakanud palju küpsetama.
Tahtsin teha teistsuguse koogi, loll eks.. Kohe vaja tuunima hakata! Vaatasin erinevaid retsepte, tundusid igavad, tüüpilised koogid.
Läksin õhtul poodi, panin korvi erinevaid toiduaineid, mida saaks kasutada koogi valmistamisel, hommikul ärkasin hakkasin sahmina.
Jaaa...siit tuleb retsept!
Piparkoogi-sokolaadi ja kirsi toorjuustukas!
Põhja jaoks kasutasin kahte erinevat koostist, milleks olid:
- 150 g Digestive küpsised
- 150 g piparkooke
Küpsise puru sisse lisasin toasoe või.
- 75 g
Järgmiseks:
- 800 g toorjuust (enamus retseptides oli -400 g, minu jaoks liiga vähe.)
- 1 kl tuhksuhkurt
- 3 suurt muna
- vanilje ekstrakti
- 100 g sulatatud sokolaadi
- peotäis kirsse ( neid ei seganud sisse, vaid panin enne täidist küpsise põhjale).
Katte jaoks läheb vaja:
- 250 g hapukoort ( võib ka kohupiima panna ).
- 1 kl tuhksuhkurt
- vanilje ekstrakti
Kui kook valmis oli, lülitasin ahju välja. Ja lasin lahtise uksega jahtuda. Retseptides on kirjas, et u 30 minutit. Aga mul oli 1,5 h. Täielikult jahtunud ja alles siis külmkappi. Külmkapis oli kook 4 h.
Kaunistamiseks kasutasin:
- sokolaadi
- piparkooke
- kirsse
- tuhksuhkurt
Olin positiivselt vaimustatud, ikkagi esimene kord selline ettevõtmine ja maitses hästi. Kartsin, et vb seest vedel vms. aga eiiii :) Ideaaaalne!
Nii tubli oled! varsti juba saab tellimusi esitama hakkata ��������
VastaKustuta