Tegelikult oli esialgu plaanis ikka ahjus küpsetada, aga mõtlesin ümber.
Tean, et tehakse ka zelatiiniga, aga siis on vaja teada õiget kogust zelatiini, et koos külmikus ilusti ära tarduks.
Küsisin nõu ühelt tuttavalt pagari-tüdrukult.Ise olin juba koogi valmis teinud ja külmikusse pannud, aga jäi siiski kriipima, et vb jääb vedelaks ja kogu mu vaev läheb raisku. Õnneks sain kinnitust pagari-tüdrukult, et mu kook võib õnnestuda.
Noniii.. Möödus 4 h ja kannatust enam ei olnud. Hästi vaikselt ja õrnalt püüdsin koogivormi lahti teha, et kiirustades kook laiali ei valguks.
Õnneks oli selle ajaga kook tardunud ja võis lahti lõigata.
Mis ma koogi sisse seekord panin:
Kõik asjad olid kodus juba olemas, eraldi poodi tormata polnud vajadust.
Põhi:
- 100 g Digestive küpsiseid
- 100 g Kalevi sokolaadi küpsiseid
- 75 g toasooja võid
Purustasin küpsised ja segasin või juurde. 8-ks minutiks 160 C ahju. Lasin põhjal jahtuda, ennem kui kreemi peale valasin.
Kreem:
- 400 g toorjuust
- 400 g vahukoort
- 200 g vanilje kohupiima
- 1 kl suhkurt
- mustikamoos
- 15 g zelatiini
- 0,5 kl sooja vett
Lõpuks valasin küpsisepõhjale kogu kreemi ning panin kohe mustikad ja väikesed kaunistused peale, siis kinnituvad kohe. Hiljem ei pruugi koogile kinnituda ja pudeneb maha.
Kook peaks olema kapis vähemalt 4 h, võimalusel terve öö.
Mina jäin rahule. Esimene kord ja õnnestus. Kartus oli zelatiini kogusega, et liiga vähe, õnneks mitte! Katsetada on tore, eriti kui õnnestub.
Vägaaa magus kook tuli!
Maiustades ranna hooajale vastu! Kannid punni! 😉😊😋😍😎
NB: Pildid ei ole just kõige parema kvaliteediga, aga ajab asja ära.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar